«اسرار نماز»
برخی ها می گویند اگر خداوند مشکلات ما را حل نمی کند ، ماهم نماز نمی خوانیم ؛آیا این درست است؟
فرض میکنیم که آنچه برخی می گویند مطلب صحیحی باشد که اگر خدا مشکل ما را حل نکند ما نماز نمی خوانیم؟ حال با توجه به این فرض به مطالب زیر توجه شود:
الف- فقط کسانی که مشکل نداارند ، باید نماز بخوانند، در این صورت اکثر مردم نباید نماز بخوانند؛ چون هر یک مشکلی دارند. اگر یک جوان مشکل ازدواج وخانه دارد، بسیاری از ازدواج کرده ها و خانه دار ها نیز ده ها مشکل دارند. حال آیا می توان این مبنا را پذیرفت؟
ب- ماز خواندن در برابر حل مشکلات ؛ یعنی شاکر بودن در برابراحسان و لطف خداوند . حال می پرسیم آیا تاکنون خداوند نعمتی به ما نداده که در برابر آن شاکر باشیم ؟! آیا نعمت وجود ، سلامتی ، عقل ، حواس،خانواده و ... آیا سزاوار نیست که در برابر نعمت هایی که به ما داده او را شکر باشیم تا او نیز نعمتش را بر ما افزون سازد.
ج-ایا احتمال نمای دهید که مشکلات فعلی به جهت ناسپاسی گذشته باشد ؟!خداوند خود فرموده است:اگر « سپاسگزاری کنید ،نعمتتان را افزون میسازیم.»1
آنچه گفتیم با توجه به فرض بود ، ولی اگر از زاویه کامل تری به موضوع نگاه کنیم ، خواهیم دید که نماز فلسفه ای دارد فراتر از موضوع شکر گزاری و قدردانی نسبت به نعمت های خداوند نماز های روزانه چراغ هایی است کهدر مسیر پر پیچ و خم زندگی روشن میشود تا انسان در گردونه ها ، سختی ها و ظلمت ها خود را نبازد و در مسیر راستی و درستی حرکت کند؛ نا امید نگردد و بر مشکلات با توکل برخاوند فائق آید.
1. سوره ی ابراهیم، آیه 7.
منبع :کتاب 110 پرسش درباره ی نماز