«اسرار نماز»
4- فلسفه اوقات نماز چیست؟
نماز برای به یاد خدا بودن و دوری از غفلت و پا کیزگی و طهارت جسم و روح انسانها قرار داده شده است و برای آن که حالت «ذکر» و «یاد» ائمی باشد در اوقات مختلف شبانه روز لازم و واجب گردیده است:
هنگام طلوع ، نماز «صبح» ، وسط روز نماز ظهر وشب هنگام ، نماز«مغرب و عشا» خوانده می شود تا بندگان با این نماز ها در اوقات مختلف همانند کسی که در شبانه روز چندین بار جسم خود را در چشمه زلال شست و شو می دهد و دائماً آن را نظیف و پاکیزه نگه می دارد ، روح و روان خود را با مبدا اعلی ارتباط دهند و از او نور و نیرو بگیرند.
گفتنی است که تجربه نشان داده است که اگر مسائل تربیتی ، تحت تاثیر انظباط و شرایط معین قرار نگیرد ، عده ای آن ها رابه دست فراموشی می سپارند . اساس آن به کلی متزلزل می گردد. این گونه مسائل ، حتماً باید در اوقات معین و تحت انظباط دقیق قرار گیرد تا هیچ کس عذر و بهانه ای برای ترک آن نداشته باشد ؛ به خصوص این که انجام دادن این عبادات در وقت معین - مخصوصاً اگر به صورت دسته جمعی (جماعت) باشد -دارای شکوه و عظمت خاصی خواهد بود که قابل انکار نیست در حقیقت یک کلاس بزرگ انسان سازی را این وقت شناسی تشکیل می دهد.